Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Γωνία εξερεύνησης μαθηματικών

Παίζοντας με απλά υλικά, μαθαίνω μαθηματικά




     Στην τάξη μας "χτίσαμε" μια γωνία, γεμάτη από απλά υλικά, τα οποία αποτελούν ερεθίσματα για ατελείωτα, διασκεδαστικά παιχνίδια μαθηματικών. Τα υλικά αυτά, θα "προσκαλούν" τους νεαρούς μαθητές σε δραστηριότητες ανακάλυψης και εξερεύνησης του κόσμου των μαθηματικών. Με τη βοήθεια των αισθήσεων, καλλιεργούνται οι αριθμητικές δεξιότητες των παιδιών, η αντιστοίχιση 1:1, η αντίληψη του εξωτερικού περιβάλλοντος, η έννοια του μεγέθους, η μέτρηση, η ανάλυση και η σύνθεση των αριθμών. 



    Αξίζει ν' αναφερθεί, ότι θα αξιοποιηθούν παιδαγωγικά, με διαθεματικό τρόπο αρκετά μουσικά όργανα (κιθάρα, ντέφι, μεταλλόφωνο, τύμπανο). Ουσιαστικά, η τέχνη θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας, ώστε να καλλιεργηθούν ορισμένες διαδικασίες σκέψης, που υπάρχουν και στην επιστήμη των μαθηματικών, όπως η ερμηνεία συμβόλων, ο συνδυασμός δομής και περιεχομένου, αλλά και ο μυϊκός- κινητικός συντονισμός, προσφέροντας ψυχοκινητικές εμπειρίες στα παιδιά. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...