Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Μαθαίνω τον τόπο μου!

                Στο πλαίσιο του Β΄ κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, με τίτλο "Φροντίζω το Περιβάλλον", οι μαθητές της Γ΄τάξης, ασχολούνται με την τοπική πολιτιστική τους κληρονομιά. Το πρόγραμμά τους ονομάζεται "Μαθαίνω τον τόπο μου". 

            Αρχικά, οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου ο Πάτερ Χρυσόστομος τους μίλησε για την ιστορία του χωριού και τους έδειξε πολλά εκκλησιαστικά κειμήλια. Αξίζει ν' αναφερθεί, ότι η αξία των εν λόγω κειμηλίων δεν είναι μόνο θρησκευτική, αλλά καλλιτεχνική και ιστορική, καθώς τα περισσότερα από αυτά φέρουν σημειώσεις και επιγραφές με την ιστορία των Μασάρων και διακρίνονται για την ιδιαίτερη και μοναδική τεχνοτροπία τους. 


                Έπειτα, τα παιδιά επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μασάρων "Το Καμειρί". Εκεί, είχαν την ευκαιρία να δουν παραδοσιακές στολές του χωριού, ενδύματα αλλά και υποδήματα και να μάθουν σχετικά με την ιστορία αυτών από την κ. Κατερίνα Πετρίδη. 

 




 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τους: τον Πάτερ Χρυσόστομο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μασάρων "Το Καμειρί"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...