Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Σχολικός Κήπος

Αειφόρο Σχολείο


     Το σχολείο μας διεκδικεί την ταυτότητα του "Αειφόρου Σχολείου", καθώς κάθε σχολικό έτος υλοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές αρκετά περιβαλλοντικά προγράμματα, σε συνεργασία με Τοπικούς Φορείς και Συλλόγους, αλλά και στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (eTwinning), διαθεματικών προγραμμάτων από το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, της Δράσης "Νοιάζομαι και Δρω" και του "Let's do it Greece". Ενδεικτικά αναφέρονται: η δεντροφύτευση στην περιοχή "Παραλία Μασάρων", σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Σπύρο Καλούδη και το πρόγραμμα ανακύκλωσης σε συνεργασία με το ΚΕΑ (Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία- Πρώην ΚΠΕ) Πεταλούδων Ρόδου.(Έχουν αναρτηθεί  σχετικά άρθρα τόσο στο παρόν ιστολόγιο, όσο και στην Ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Μασάρων).
   Στο πλαίσιο λοιπόν αυτού του σκοπού, οι μαθητές της Β΄ τάξης, δημιούργησαν τον δικό τους λαχανόκηπο στην αυλή του σχολείου, όπου καλλιεργούν λαχανικά εποχής, με βιολογικές και βιώσιμες μεθόδους. Καθοδηγητής της δράσης ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, ο οποίος με τις γνώσεις και την εμπειρία του, συμβούλευε τα παιδιά.
    Αξίζει ν' αναφερθεί, πως η δημιουργία του λαχανόκηπου δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς την πολύτιμη αρωγή του κ. Παναγιώτη Μαστροσαββάκη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μασάρων "Το Καμειρί" ο οποίος με αγάπη, μεράκι προσωπικό κόπο και χρόνο, κατασκεύασε στη σχολική αυλή τον κήπο, όπου οι μαθητές υλοποιούν βιωματικές δραστηριότητες. 
Υπεύθυνη Προγράμματος: Κώτσου Σοφία

Ο κήπος μας




Ο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου συμβουλεύει τα παιδιά!


Υπάρχει πλέον και η δυνατότητα του "Αυτόματου ποτίσματος"!






Οι μαθητές φυτεύουν με την κ. Σοφία Κώτσου



Ο κ. Παναγιώτης Μαστροσαββάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...