Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Φιλαναγνωστικές δράσεις!

Μαραλά, η μάνα των παραμυθιών!


     Το νησί μας επισκέφθηκε η γνωστή Δωδεκανήσια συγγραφέας Χριστίνα Φραγκεσκάκη, η οποία μίλησε για το λογοτεχνικό της έργο και συγκεκριμένα για το βιβλίο της "Μαραλά, η Μάνα των Παραμυθιών" στο ΤΕΠΑΕΣ (Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας, που διδάσκει ο καθηγητής κ. Ιωάννης Παπαδάτος. 
    Στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, οι φοιτητές παρουσίασαν τις δικές τους φιλαναγνωστικές προτάσεις για το λογοτεχνικό έργο της κας Φραγκεσκάκη,σύμφωνα με τα διδακτικά τους σενάρια, στο πλαίσιο της Πρακτικής τους Άσκησης. Έπειτα, ακολούθησε μια ποιητική προσέγγιση, από τη δημιουργό Μίκα Ντάκα. Τέλος, οι δασκάλες, Κώτσου Σοφία και Κυρούλα Σακελλάρη, από το ΔΣ Μασάρων και το 2ο ΔΣ Αρχαγγέλου αντίστοιχα, παρουσίασαν ένα διαθεματικό, καινοτόμο φιλαναγνωστικό πρόγραμμα που υλοποίησαν με τους μαθητές τους, στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης. 


 Δημιουργία Επιτραπέζιου Παιχνιδιού: οι μαθητές έγραψαν τις οδηγίες και τους κανόνες του παιχνιδιού, έφτιαξαν και το ταμπλό, χρησιμοποιώντας απλά κι ανακυκλώσιμα υλικά:






 Σελιδοδείκτες:




 Παζλ:



Εννοιολογικός χάρτης



Κατασκευή της ηρωίδας:




Αινίγματα




Συγγραφή τραγουδιού για τη Μαραλά


Αλληλογραφία των δυο ηρωίδων:




Δημιουργία φανζίν:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...