Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Τα "Πρωτάκια" μαθαίνουν σουηδικά έθιμα

  



   Οι νεαροί μαθητές, επισκέφτηκαν το σπίτι της αγαπημένης τους συμμαθήτριας, Μιχαέλας Χατζηκώστα. Εκεί, είχαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να μάθουν τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά έθιμα της Σουηδίας, από τη γιαγιά του κοριτσιού. Η κα Πία, η οποία κατάγεται από την προαναφερθείσα Σκανδιναβική χώρα, είχε στολίσει την αυλή της με αντικείμενα, τα οποία δημιουργούσαν ένα κλίμα, που σε ταξίδευε εκεί, καθώς περιελάμβανε σημαίες, γλυκίσματα και μια κατασκευή - κολάζ, που απεικόνιζε τα τοπία και τους ανθρώπους που πραγματοποιούσαν τα εν λόγω έθιμα. Επιπλέον, μίλησε στα παιδιά για τη σουηδική φύση, τα σπίτια, τα ήθη, τις παραδοσιακές στολές και συνταγές, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τις αλλαγές που συντελέστηκαν σε όλα τα παραπάνω, με την πάροδο του χρόνου. 





  Αξίζει να αναφερθεί, ότι η κα Πία, έκανε παραλληλισμούς και ταυτίσεις των ελληνικών και των σουηδικών εθίμων, καταλήγοντας στα κοινά ήθη των δύο λαών, όπως είναι η αγάπη προς τη φύση, η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, αλληλεπίδραση κι επικοινωνία, αλλά και η επιθυμία για διάδοση τους στις επόμενες γενιές. 





   Η εκπαιδευτική επίσκεψη, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers4 Europe, στο οποίο συμμετέχει η δασκάλα της τάξης, Κώτσου Σοφία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...