Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές!

Δημιουργώ με την ομάδα μου!




Οι μαθητές της Α΄ δημοτικού, συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους, που φοιτούν σε μεγαλύτερες τάξεις, με σκοπό να υλοποιήσουν μια εικαστική δημιουργία, που θα διακοσμούσε έναν εσωτερικό διάδρομο του σχολείου μας, αλλά κι ένα Χριστουγεννιάτικο δεντράκι για τους ίδιους. 

Πώς εργάστηκαν οι μαθητές; 

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας. Οι ομάδες ήταν μεικτές, αφού αποτελούνταν από αγόρια και κορίτσια, αλλά και μαθητές διαφόρων τάξεων. Εφαρμόστηκε το ομαδοσυνεργατικό μοντέλο διδασκαλίας, καθώς αυτό διασφαλίζει την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία των νεαρών μαθητών, οι οποίοι ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες, με δημοκρατικό διάλογο, προβάλλοντας τα επιχειρήματά τους, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Με την καθοδήγηση και τις συμβουλές των δασκάλων τους, αλλά και με κέφι, τα παιδιά έφτιαξαν τις παρακάτω κατασκευές: 

 Δεντράκι σε βάση



Δεντράκι σε βάση!

Τα παιδιά έκοψαν το δεντράκι και το κόλλησαν πάνω σε μια κόκκινη βάση από χαρτόνι. Στη συνέχεια, ζωγράφισαν στολίδια και γιρλάντες στο δέντρο τους, ενώ πρόσθεσαν στη βάση δώρα. Ακολουθώντας τις οδηγίες της καθηγήτριας των εικαστικών κας Βίβιαν Μεσσήνη, υλοποίησαν την παραπάνω κατασκευή με χαμόγελο!  


Το δέντρο των ευχών


    Ακολούθως, οι μαθητές δημιούργησαν το πολύχρωμο "δέντρο των ευχών" με τις συμβουλές και τις οδηγίες των δασκάλων των τάξεων. 


     Η κάθε ομάδα εργασίας, έκοψε μια λωρίδα από χρωματιστό χαρτόνι. Έπειτα, αυτή διακοσμήθηκε με  Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, που ζωγράφισαν τα παιδιά. Αργότερα, οι μαθητές έγραψαν ευχές για το νέο έτος. Ορισμένοι, έκοψαν περίτεχνες νιφάδες από λευκό χαρτί και τις τοποθέτησαν στην κατασκευή. Μια ομάδα ανέλαβε να φτιάξει το αστέρι της κορυφής από χρυσό χαρτόνι, ενώ κάποιοι άλλοι έκοψαν τον κορμό.  Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων ανέλαβαν να τοποθετήσουν τη δημιουργία στο διάδρομο του σχολείου. 
    Όλοι συνεργάστηκαν σε κλίμα αγάπης και κατάνυξης, καθώς άκουγαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ εργάζονταν. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...