Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Τι γιορτάζουμε στις 21 Νοεμβρίου;

Τα Εισόδια της Θεοτόκου



   
     Τα Εισόδια της Θεοτόκου, τιμώνται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου. Τα "Εισόδια" αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθόδοξης Πίστης. Η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο.  


Τι σημαίνει όμως "Εισόδια";

   Οι γονείς της Παναγίας μας, Ιωακείμ και Άννα, μέχρι τα βαθιά τους γεράματα, δεν μπορούσαν να αποκτήσουν ένα δικό τους παιδί. Έτσι, παρακάλεσαν τον Θεό να τους στείλει ένα παιδί και του υποσχέθηκαν ότι, μόλις φτάσει τριών ετών, θα το αφιερώσουν στο ναό του (ναός του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ). Έτσι κι έγινε. Μόλις οι ευσεβείς γονείς απέκτησαν ένα κοριτσάκι, το ονόμασαν "Μαρία" και σε ηλικία τριών ετών, το πήγαν στην εκκλησία. Η είσοδος της Παναγίας μας στο ναό, ονομάζεται "Εισόδια της Θεοτόκου". 
  Εκεί, την υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας, αγκαλιάζοντάς την και υμνολογώντας: "Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά Σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώσει τους υιούς του Ισραήλ". Έπειτα, την οδήγησε στα Άγια των Αγίων, δηλαδή στο ιερό του ναού, όπου ο ίδιος επιτρεπόταν να μπει μόνο μια φορά τον χρόνο ως Αρχιερέας. Η Μαρία, σύμφωνα με τις γραφές, παρέμεινε εκεί για δώδεκα χρόνια. Εξήλθε από τον ναό, όταν έφτασε η ώρα του Ευαγγελισμού. 


Ο ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Μάσαρη της Ρόδου

    Κάθε χρόνο, στις 21 Νοεμβρίου, στο χωριό Μάσαρη της Ρόδου και στο ναό που είναι αφιερωμένος στα "Εισόδια της Θεοτόκου" τιμάται η Παναγία μας, από τους ευσεβείς πιστούς, οι οποίοι με κατάνυξη πηγαίνουν στην εκκλησία. Εκεί, η μεγάλη εορτή της ορθόδοξης πίστης μας, δοξάζεται με λαμπρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...