Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Η κυρία Υγιεινή και η κυρία Ανθυγιεινή κάνουν παρέα στου σχολειού μας την αυλή!

 
     Το επόμενο βήμα των παιδιών στο μαγευτικό ταξίδι τους στη χώρα της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, περιελάμβανε τη συζήτηση σχετικά με τα οφέλη και τις βιταμίνες, που προσφέρουν οι υγιεινές τροφές και τα γεύματα, συγκριτικά με τις ανθυγιεινές, οι οποίες προσφέρουν μια πρόσκαιρη απόλαυση αλλά  επιφέρουν βλάβες στον οργανισμό και εμποδίζουν την ανάπτυξη.
    Σύμφωνα με μελέτες, η σωστή διατροφή, επηρεάζει τη σωματική, νοητική, πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Κατά την παιδική ηλικία, μπαίνουν τα θεμέλια για τη σωστή ανάπτυξη και την καλή υγεία. Επιπλέον, συμβάλλει στη βελτίωση της σχολικής επίδοσης και της ενίσχυσης  της αυτοεικόνας του νεαρού μαθητή, εφόσον έχει μια θετική εικόνα για τον εαυτό του. Η σχολική περίοδος είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή, ώστε να οικοδομηθούν οι βάσεις για μια υγιεινή διατροφική συμπεριφορά.
 

 Έτσι λοιπόν, αφού συζητήθηκαν όλα τα παραπάνω, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες κι έφτιαξαν δύο χάρτινες κοπέλες, την "κυρία Υγιεινή" και την "κυρία Ανθυγιεινή".  Η πρώτη ήταν λεπτή, υγιής και χαρούμενη, ενώ η δεύτερη στεναχωρημένη και δυσκίνητη, λόγω του βάρους της, που την εμπόδιζε να λαμβάνει μέρος σε αρκετές δραστηριότητες (π.χ. κυνηγητό αφού λαχάνιαζε εύκολα). Στη συνέχεια, κόλλησαν πάνω τους τις τροφές που προτιμούν, ανάλογα με το όνομά τους. Τα εικονίδια των τροφών, είχαν κοπεί νωρίτερα από ένα διαφημιστικό φυλλάδιο ενός σούπερ μάρκετ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...