Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

"Νοιάζομαι και Δρω" - "ΚυκλοΔρώ"

Ασφαλώς Κυκλοφορώ


   Οι μαθητές των τάξεων: Α΄, Β΄ και Δ΄ συμμετέχουν στο Πρόγραμμα "Νοιάζομαι και Δρω", που έχει ως στόχο, να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά απέναντι σε κοινωνικά, πολιτισμικά, περιβαλλοντικά θέματα, εμφυσώντας τους, τις έννοιες, τις στάσεις και τις δεξιότητες της ενεργούς εμπλοκής και συμμετοχής στα θέματα της κοινότητας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, του εθελοντισμού, της ισότητας, της ισονομίας και της αλληλεγγύης. 
  Έτσι, επιλέχθηκε ως θεματική ενότητα η "Κυκλοφοριακή Αγωγή", με σκοπό τα παιδιά να πληροφορηθούν και να υιοθετήσουν, τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, μέσα από βιωματικές δράσεις. Ταυτόχρονα, μέσω των δραστηριοτήτων, έχει οριστεί ως στόχος, η συνεργασία με τον Πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος των Μασάρων κ. Σπύρο Καλούδη, με σκοπό να δημιουργηθούν διαβάσεις πεζών, στο πέρασμα ανάμεσα στην πλατεία και την εκκλησία. Πρόκειται για ένα κεντρικό σημείο της περιοχής, από όπου περνούν καθημερινά όλοι οι μαθητές για να έρθουν στο σχολείο. έτσι, επιδιώκεται, να γίνει η διαδρομή από και προς το σχολείο, πιο φιλική και εντελώς ακίνδυνη για τα παιδιά.  
  Επιπλέον, προσκλήθηκε η ΕΥΘΥΤΑ στη σχολική μας μονάδα, ώστε να υλοποιηθούν βιωματικές δράσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν όλα τα παιδιά. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης, σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν αυτοκίνητα, τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και ένας αυτοκινητόδρομος, από τους νεαρούς μαθητές των εμπλεκόμενων στο πρόγραμμα τάξεων. Το πρόγραμμα τιτλοφορείται ως "ΚυκλοΔρώ". 

Ημέρα 1η 

   Συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα υλικά: μπογιές, πινέλα και κούτες, οι οποίες αποτέλεσαν τον "σκελετό", το "σασί" του αυτοκινήτου: 



Οι μαθητές έφεραν οχήματα και σήματα, ώστε να δημιουργηθεί ο αυτοκινητόδρομος:






Ημέρα 2η

Φτιάχνοντας ασθενοφόρο, σχολικό, πυροσβεστικό όχημα και φυσικά τον αυτοκινητόδρομο: 












Στη συνέχεια, τα παιδιά κόλλησαν δυο αφίσες στον διάδρομο του σχολείου και συζήτησαν τους κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς: 



Ημέρα 3η 

Ολοκλήρωσαν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, το ασθενοφόρο και τον αυτοκινητόδρομο: 






Ημέρα 4η 

Δημιούργησαν ένα επιπλέον αυτοκίνητο, ενώ ολοκλήρωσαν την κατασκευή του σχολικού και του πυροσβεστικού οχήματος: 





Ημέρα 5η 

Η τελευταία αλλά και η πιο παραγωγική ημέρα των νεαρών μαθητών, καθώς έφτιαξαν μια νταλίκα, ένα όχημα της αστυνομίας, ένα αυτοκίνητο κι ένα βενζινάδικο που θα στηνόταν δίπλα στον αυτοκινητόδρομο: 







Έπεται συνέχεια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...