Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Use your imagination, paint the tales

 


   Τα "Πρωτάκια" στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας εκπαιδευτικών, είχαν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με μαθητές άλλων χωρών.
    Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός προγράμματος στο eTwinning, με τίτλο "Use your imagination, paint the tales", οι νεαροί μαθητές κλήθηκαν να διαβάσουν παραμύθια της επιλογής τους, να σκεφτούν, να προβληματιστούν, να επικοινωνήσουν, να εκφραστούν και τελικά να τα εικονογραφήσουν, σύμφωνα με τη δική τους αντίληψη και φαντασία.
   Τα παραμύθια αποτέλεσαν δική τους επιλογή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εργάστηκαν ομαδικά, ανταλλάσσοντας απόψεις, ιδέες και σκέψεις, μέσα σε κλίμα παραγωγικού διαλόγου.
   Οι μαθητές των ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα προέρχονται από την Κροατία, την Πολωνία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Τα "Πρωτάκια" είδαν τα έργα όλων των παιδιών, παρατήρησαν και συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο απεικόνισαν τις ιδέες τους και αναπαρέστησαν τους ήρωες των κειμένων. Έτσι, εμπνεύστηκαν τους δικούς τους προσωπικούς ήρωες.




Διαλέγοντας παραμύθι:








Οι μαθητές εν ώρα εργασίας: 







"Πλάθοντας" τον τίτλο του προγράμματος:










Τα έργα των παιδιών: 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...