Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Τα "Πρωτάκια" γιορτάζουν το Halloween

Τι είναι το Halloween; 



        Στις 31 Οκτωβρίου, γιορτάζεται η νύχτα του προσποιητού τρόμου στον αγγλοσαξωνικό κόσμο, αλλά και στην Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ελβετία, τη Ρουμανία, την Άπω Ανατολή, το Ντουμπάι, τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία. 
        Τα παιδιά μεταμφιέζονται, φορώντας τρομακτικές στολές και ζητούν από τους γείτονες κεράσματα, ρωτώντας τους "Trick or Treat", δηλαδή "φάρσα ή κέρασμα", όταν ανοίξουν την πόρτα. Γενικά, τριγυρίζουν από σπίτι σε σπίτι φωνάζοντας και γελώντας δυνατά, ενώ κρατούν ένα φαναράκι από νεροκολοκύθα σκαλισμένη. Οι ενήλικες διαβάζουν ιστορίες τρόμου και βλέπουν ταινίες τρόμου. 
       Το Halloween και οι παραδόσεις γύρω από αυτό, έχουν τις ρίζες τους στις κέλτικες γιορτές που γίνονταν στην Ιρλανδία και την Αγγλία, όπου οι άνθρωποι πανηγύριζαν για την άφθονη σοδειά του έτους. Αργότερα, τα έθιμα διαδόθηκαν στην Αμερική και στη συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο. 
      Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών και με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους, τα "Πρωτάκια" έκαναν κατασκευές αφιερωμένες στο Halloween. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...