Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Δύο πλευρές μίας θάλασσας!

Καθαρισμός της Παραλίας Μασάρων





    Το τρέχον σχολικό έτος (2018-2019) οι μαθητές της Β΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Μασάρων, συμμετέχουν σ' ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα του eTwinning, το οποίο έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Ονομάζεται "Δύο πλευρές μίας θάλασσας, καθώς υλοποιείται σε συνεργασία με δύο Δημοτικά σχολεία της Τουρκίας. Επιδιώκεται μέσα από τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν, οι μαθητές να κατανοήσουν ότι το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα το Αιγαίο πέλαγος, μπορεί να είναι η αφετηρία, ώστε να καλλιεργηθεί η ειρήνη ανάμεσα στους δύο λαούς. Καθαρίζοντας τις ακτές και των δύο χωρών, γίνεται κατανοητό ότι το περιβάλλον ως ολότητα, μπορεί να ενώσει κι όχι να διχάσει τους ανθρώπους.
  Αναλυτικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα αφορά στην κατανόηση της έννοιας "περιβάλλον", στην ευαισθητοποίηση και στην απόκτηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής ηθικής, μέσα από την αλλαγή συνηθειών. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται τα παιδιά να ενστερνιστούν την έννοια του "οικοσυστήματος" και να συνειδητοποιήσουν ότι η βάση ενός περιβαλλοντικού προβλήματος είναι κατά κύριο λόγο, κοινωνική.  
   Στο πλαίσιο των παραπάνω αναφερθέντων στόχων της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και του προγράμματος "Δύο πλευρές μίας θάλασσας", οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μασάρων, πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική εκδρομή, περιβαλλοντικού χαρακτήρα, καθαρίζοντας την παραλία Μασάρων. Όλα τα παιδιά συνεργάστηκαν αρμονικά, προκειμένου να "κατακτήσουν" τον κοινό σκοπό.

    Οι μαθητές της Β΄ τάξης, φτιάχνοντας την αφίσα του προγράμματος, αλλά και "φορώντας" το λογότυπό του: 








  Τα παιδιά εν δράσει: 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...