Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

SaferInternet4kids

SaferInternet4kids

Για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο 



          Τα «Πρωτάκια» έχουν αστείρευτη φαντασία και δίψα για μάθηση. Έτσι λοιπόν       έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό "Θετικό Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο" και              παρουσίασαν τις απόψεις τους για τις θετικές επιδράσεις του διαδικτύου στην         καθημερινότητά μας. 
     Αρχικά, ως αφόρμηση της εργασίας, οι μαθητές παρακολούθησαν ενημερωτικά κι εκπαιδευτικά βίντεο για το διαδίκτυο (πλοήγηση, μηχανές αναζήτησης, ιστοσελίδες) και τη δικτυακή ασφάλεια από την ιστοσελίδα: https://saferinternet4kids.gr/










     Ακολούθως, συζητήθηκαν διεξοδικά οι έννοιες: διαδίκτυο, αναζήτηση, ασφάλεια και διατυπώθηκαν απόψεις σχετικά με τις θετικές επιδράσεις του Ίντερνετ στη ζωή μας. Ο πηγαίος ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οδήγησε στη συμμετοχή στον 1ο Διαγωνισμό για το θετικό περιεχόμενο του διαδικτύου.
     Τα παιδιά εκδήλωσαν την επιθυμία να φτιάξουν ένα βιβλίο, που να περιλαμβάνει τις εικαστικές δημιουργίες τους, αφού αγαπούν τη ζωγραφική. Κάθε κεφάλαιο θα έφερε ως τίτλο, τις απόψεις τους για τα οφέλη του διαδικτύου. 

Εργάστηκαν ομαδικά: 

Παρουσίασαν τα έργα τους στους συμμαθητές τους: 







Η δημιουργία τους: 








Γιατί επιλέγω να χρησιμοποιώ το διαδίκτυο; Εργάζομαι... 




Κλείνω ραντεβού στον γιατρό:



Κλείνω εισιτήρια:




 Επικοινωνώ με τους φίλους μου που ζούνε μακριά: 




Πηγαίνω στην τράπεζα από το σπίτι μου: 



 Ψωνίζω από το σούπερ μάρκετ: 




 Μια εικόνα από την οθόνη του υπολογιστή μου: 





Επιπρόσθετα θέματα που συζητήθηκαν: 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...