Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Handprint Rainbow

Τα "Πρωτάκια" μαθαίνουν τα χρώματα στα αγγλικά




     Οι νεαροί μαθητές της Α΄ τάξης έμαθαν παίζοντας και διασκεδάζοντας, τα βασικά και τα δευτερεύοντα χρώματα στα αγγλικά.  Με την καθοδήγηση και τις συμβουλές της εκπαιδευτικού κας Χρυσάνθης Χαλιάσου έφτιαξαν ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο, αποτελούμενο από τις παλάμες των χεριών τους, αποτυπωμένες πάνω σε χρωματιστά χαρτόνια. 
     Ταυτόχρονα συζητούσαν για το ουράνιο τόξο ως μετεωρολογικό φαινόμενο, αφού τα παιδιά λόγω των βροχερών ημερών που προηγήθηκαν, ήταν απόλυτα εξοικειωμένα με την εικόνα του στον χειμωνιάτικο ουρανό. 
     Οι γνωστικοί στόχοι της δραστηριότητας ήταν γλωσσικοί: να γνωρίσουν τα "πρωτάκια" τα ονόματα των διαφόρων χρωμάτων, να ρωτούν και να απαντούν για διάφορα καθημερινά αντικείμενα με σημείο αναφοράς το χρώμα τους, ενώ τέλος, να είναι σε θέση να ανακαλέσουν στη μνήμη τους, τα ονόματα των κατοικίδιων ζώων και των αντικειμένων που έχουν ήδη διδαχτεί, κάνοντας επανάληψη. 
    Επιπλέον, με την παρούσα διαθεματική δράση (καθώς εμπλέκονται τα γνωστικά αντικείμενα των αγγλικών και των εικαστικών), επιδιώκεται ν' αναπτυχθούν δεξιότητες παρατήρησης, να εμπεδωθεί η αναγνώριση των χρωμάτων, ώστε να γίνεται εύκολα η διάκρισή τους, σε βασικά και δευτερεύοντα. Τέλος, μέσα από τη βιωματική εμπλοκή των παιδιών επιχειρείται η  εμπέδωση κι η επεξεργασία της νέας γνώσης.
    Ο τίτλος της "χρωματιστής" δραστηριότητας ήταν "Hadprint Rainbow"!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 Σχολικός Κήπος          "Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός" λέει ο σοφός λαός. Έτσι και τα παιδιά της Γ΄ τάξης, ...